Skip to content
15 reacties
471 weergaves

Afspreken met volwassene

 Ik heb een probleem. Ik heb een vriendin gehad, die helaas is overleden afgelopen jaar :( Ik heb via whatsapp nog contact met haar vader. We hebben een vriendschappelijke/vertrouwelijke band, mede omdat mijn ouders gescheiden zijn en ik mijn vader niet zo vaak zie/spreek, en hem  (die vader van mijn vriendin) ook zie als mijn vader.  Hij vind het fijn als ik hem papa noem, dat doet hem goed zegt ie dan. Nu willen wij elkaar graag ontmoeten, maar mijn ouders weten niet van hem af. Denk dat als ik ze vertel over hem dat  ik hem helemaal niet mag ontmoeten. Ik woon in groningen en hij in zuid holland. Hij heeft zelf al voorgesteld om bij mijn thuis te ontmoeten zodat ze kunnen zien met wie ik omga. Hij heeft niks te verbergen en wil ook niet als een pedo gezien worden want dat is ie niet. Hij wil geen sex met mij en ik ook niet met hem, alleen maar samen zijn, praten en leuke dingen doen. Winkelen enzo. Zoals een vader met dochter. Moeten we stiekem afspreken?  Ik wil wel, en hij wil mij ook graag zien. Hij vind dat mijn ouders er van af moeten weten, zodat het veilig is. Hij wil dat er iemand bij is, maar dat wil ik niet. Ik wil gewoon met hem samen zijn. alleen. Iemand advies hoe dit aan te pakken?

15 jaar
12 jaren geleden

15 Reacties

  • Meisje 13. Ik zou niet afspreken. Zoals je zegt Is hij alleen maar uit op sex.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben een meisje van 13 er is een een jongen die ik leuk vindt maar hij wild alleen maar seks dus ik weet niet wat ik moet doen

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @kattnis

     Dank je. Ik heb het hem ook gezegt. Hij wil overal vrienden zijn, FB, hyves enzo, maar ik doe daar niks mee en dat wil ik dus niet.  Ik wil het niet vertellen aan me moeder, hij is een goede vriend en daar blijft het gewoon bij, en we whappen  verder alleen maar. Als ze er naar vraagt zeg ik gewoon dat het iemand van school is. Hij zegt dat ie me wou vergeten(omdat ik geen contact opnam), maar dat ie dat niet kan. Ik ben speciaal voor hem. Ik heb ook zoiets, ik wil van hem af, maar diep in me hart ook niet, hij is ook speciaal voor mij. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegt. Ik ga proberen hem wat vaker te roepen, zodat ie gelukkig is. Liefs. xx 

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Jouw keuze

    Je hebt ook nog een eigen leven met vriendinnen en vrienden. Je moet wel laten blijken dat hij niet het enige is waar jij je mee bezig houdt (en je er ook niet te veel mee bezig houden ). Het berichtje dat je mij als laatste stuurde is goed om tegen hem te zeggen, gewoon altijd zeggen hoe je erover denkt en wat je dwars zit. Ik ben het met hem eens: je moeder moet het weten. Je weet niet hoe je moder gaat reageren en dat weet je alleen als je het hebt verteld. Denk niet van wat zijn de risico's, maar denk nou eens: zou het niet heel erg opluchten om het nu allemaal te vertellen? Dan ben je van al het gezeur af! En je hebt geen dilemma meer! Je moet nu echt een keertje de knoop door hakken. Ik weet bijna zeker dat je moeder gaat vragen ( als je het verteld) hoe lang het al gaande is want ze wil natuurlijk weten hoe lang jij het Verwzijgt. Je zal het toch uiteindelijk moeten vertellen en dan verzwijg je het nog langer. Ik denk dat ze dan bozer is dan als je het nu verteld! Rek de tijd niet langer uit, hak de knoop door. Dat zal echt opluchten!
    Je kan het!
    Xx Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • @ kattnis

    Dank je. Hij had een week niks laten horen, maar gisteren sprak ik hem weer. Ik heb hem gezegt dat ik hem niet wil ontmoeten, gewoon omdat het niet kan. Ik heb het veel te druk met school enzo en jah, ben bang voor de reactie van me moeder. Hij snapt het ook wel, maar nu wil hij vrienden blijven, maar dan wel bekend. Dus dat me moeder er alsnog vanaf weet dat ik met hem whatsapp. Hij zei dat ie me 2 weken de tijd geeft om het tegen haar te vertellen en dat ie anders een brief gaat schrijven om alles uit te leggen, dat ie niet verkeerd is enzo, maar dat wil ik al helemaal niet dat ie dat doet, dus heb hem gesmeekt om die brief niet te schrijven.  Nu moet ik maar laten merken aan hem dat ik echt om hem geef door hem vaker te roepen op whatsapp ( ik  geef wel om hem maar zei het nooit uit mezelf)  anders zou die die brief alsnog schrijven We willen nu graag gewoon vrienden blijven op whatsapp. Zal ik hem negeren of nu steeds maar hem roepen. Heb daar ook niet altijd zin in.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Het word je teveel

    Misschien moet je het gewoon allemaal even laten nu. Het ging toch ook goed toen je gewoon met hem watsappte en je er niet druk over maakte? Als je geen vervelend stiekem gevoel krijgt als je met hem whatsappd (ofhoejedatookschrijft ) zou ik me er niet zo druk over maken. Het kan natuurlijk ook dat je moeder er achter komt, dat vormt een probleem. Maar ik zal daar nu nog niet over in zitten.
    Het komt allemaal goed meis,
    Xx Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • @ kattnis

    Lief dat je zo meedenkt. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Van de ene kant is hij heel lief voor me. Hij zegt elke avond weltruste ( en dan me naam)  en smorgens ook weer goede morgen ( en me naam). Maar can de andere kant kan ik best zonder hem. Ik heb genoeg andere mensen om me heen. Ik hou het toch nog op whatsapp en vertel nog niks aan me moeder. Hij heeft wel gevraagd of ik het tegen me moeder wil zeggen want hij wil mij ook heel graag zien, maar ik ben bang dat ze het toch niks vind en dat ik helemaal geen contact mag met hem en dat ze alles gaat controleren dan.   Ik merk wel dat hij om me geeft en er voor me wil zijn. Van de week kwam hij op whatssapp en ik reageerde met val dood met de rest van de wereld en ga weg. Hij wilde praten met me maar dat wilde ik niet. Hij wil steeds weten wat er aan de hand is maar ik wil het niet zeggen. Later heb ik wel sorry gezegd en dat ik niet zo had moeten doen. Hij heeft dat geaccepteerd en steeds zegt ie dat ik altijd bij hem terecht kan.  Ik weet het niet meer. Denk dat het me allemaal teveel wordt nu. XX

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Precies

    Precies, en daarom denk ik juist dat je het moet vertellen.als jij heel zeker weet dat hij geen pedofiel is kan hij misschien een keer met je moeder chatten ofzo. Het is erg lastig, maar als moeder moet je je kind toch helpen als iets haar dwars zit !? Je kan ook gewoon blijven watsappen, maar vertel het haar dan minstens. Als je nog langer een geheim blijft houden word het alleen maar erger. Geloof me, geheimen kunnen wel heel doordacht zijn, maar uiteindelijk bestaat er geen omweg meer en zit je in de knoop. En dat is alleen nog lastiger. Pas op voor de gevolgen! Wees verstandig! Doe wat jou verstandig lijkt!
    Xxx Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • @ kattnis

     Dank je. Ja ik Moet de knoop doorhakken, maar idd makkelijker gezegt dan gedaan. Ben bang voor de reactie. Hij is 43 en ik 15. Weet wel zeker dat me moeder het zal verbieden, die denkt meteen dat hij een pedo is. Maar zo is hij niet. Daar komt ook nog eens de afstand bij. Al zou het mogen dan ben ik 5 uur met het ov onderweg. Dat schiet ook niet op. Misschien moeten we het maar vegeten en gewoon stiekem op whatsapp blijven. XX

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Knoop doorhakken!

    Je moet niet denken ik durf het niet. Je moet denken het MOET want anders lost er niks op.. Gewoon de knoop door hakken al is dat makkelijker gezegd dan gedaan!
    Xx Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • @kattnis

     Dank je voor je berichtje. Ik durf het niet zo om het te vertellen. Bang dat ik dan helemaal niks meer mag en dat ze me niet meer vertrouwd dan. oohh dit is zoooo moeilijk. Misschien is het beter om geen contact meer met hem te hebben. Dan heb ik ook dit probleem niet meer. Al denk ik dat hij dan wel verdrietig zal zijn, en dat wil ik hem niet aandoen. En anders maar wachten tot ik 18 ben.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Ja, lastig

    Ik snap wat je bedoelt. Maar als je je moeder alles verteld en ook verteld hoe je erover denkt en dat je hem soieso wil blijven zien, misschien helpt dat. Als zij weet wie die man is en hoe die is en hoe hij erover denkt vind ze het veiliger.
    Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • bedankt

     bedankt voor jullie tips.   Ik snap wel dat hij het veilig wil door er iemand bij te hebben maar dan is het toch niet zo fijn en dan kan je toch niet gewoon praten als er steeds iemand bij zit.  Ik heb zijn adres, en hij de mijne. Hij heeft me al een paar keer een kaartje gestuurd en me gebeld met me verjaardag en vorig jaar met de jaarwisseling.  Ik voel me gewoon fijn bij hem. Natuurlijk heb ik me eigen vader nog waar ik ook heel veel van hou, maar die zie ik niet zo vaak en bellen kan ook niet zo veel. En met die vader van me vriendin kan ik gewoon whatsappen enzo. Hij ( die vader) zegt dat hij graag contact wil met me ouders zodat ze er vanaf weten met wie ik omga. Maar ben bang dat ik hem dan helemaal nooit meer spreek omdat ze me dan gaan verbieden om contact te hebben.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • @voorzichtig zijn

    Ik ben het helemaal met je eens jongen 22, dit is een lastige situatie. Toch denk ik dat het verstandig is als 1 van je ouders er van weet. Misschien kan je raad vragen aan de vader van je vriendin? Vergeet niet dat je zelf ook nog een vader hebt, ik weet natuurlijk niet hoe jou vader in elkaar zit maar ik weet wel zeker dat hij ook van je houd. Misschien moet je hem ook eens bellen..!?
    Hoop dat je hier iets mee kunt.
    Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • Voorzichtig zijn

     Het is lastig om de situatie in te schatten naar aanleiding van je bericht. Het is de vader van je vriendin schrijf je. Waarschijnlijk hunker je naar een vaderfiguur. De vader van je overleden vriendin is op een of andere manier bereidt om die rol op zich te nemen. Wellicht mist hij zijn dochter en ziet hij in jou een soort van plaatsvervanger.  Het is in ieder geval een goed teken dat hij aangeeft dat hij wil dat er iemand bij is. Hij zit dus ook blijkbaar in dat dit veiliger is.   Als je toch alleen wilt afspreken is het wel verstandig dat je iemand anders daarvan op de hoogte stelt. Mocht er dan iets fout gaan dat die persoon er weet van heeft waar je bent. Dat hoeft niet per se een van je ouders te zijn.    Vergeet niet, je bent nog jong, een meisje en daarom kwetsbaar. Het is in ieder geval complex. Ga te raden bij personen die je vertrouwd. Wellicht een schooldecaan ofzo. maar dat moet je zelf weten of je dat prettig vind.   Veel sterkte ermee. Hoop dat je er iets aan hebt.

    22 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten