Skip to content
1 reacties
101 weergaves

christelijk en regels

 Hallo allemaal,   Ik ben een jongen van 17, en ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, nooit echt last van gehad. Maar nu wordt ik ouder en wil ik mijn eigen regels bepalen. Ik wordt heeeelemaal gek van om aan een touwtje gehouden te worden. Zaterdag avond, 12 uur thuis, ik wil gewoon lekker uitgaan net zoals iedereen. Ik heb vrienden die niet van de kerk zijn die gaan dan lekker stappen, en ik moet dan om 12 uur thuis zijn. Soms zet ik gewoon me mobiel uit en ga ik gewoon lekker mee, maar dan kom ik thuis. Gelijk weer gezijk en geruzie.   Me vader is 9 jaar geleden overleden, dus me moeder is hertrouwd. Maar ik kan totaal niet met die 'stief'vader opschieten. Ik vind het gewoon oersaai thuis, dat hoord toch niet? S'avonds altijd van die saaie muziek aan, saaie gesprekken, saaie onderwerpen die me niks boeien. ik lach bijna nooit thuis, terwijl ik normaal een vrolijk persoon ben.   En ik zat er al aan te denken om in een ander gezin te gaan wonen, voor een tijd, even kijken hoe dat bevalt. Maar hoe moet ik daaraan beginnen?    Alvast hartelijk bedankt.

17 jaar
12 jaren geleden

1 Reacties

  • das kut

    Ga gewoon naar je moeder en praat erover, zeg dat je je eigen regels wil bepal n, dat je met je vrienden wilt uitgaan zonder op de tijd te letten. Bedenk zoveel mogelijk redenen, de enige reden die zij waarschijnlijk heeft is dat het je rustdag is of dat god het verboden heeft. Ik weet niet of jij nog geloofd, zo niet zeg dat dan.

    Over het weg van huislopen gesproken, dat zou ik niet doen. Wacht tot je 18e dan kan je alles zelf beslissen. Met weglopen bereik je trouwens toch alleeb maar meer problemen. En als je pas net 17 ben geworden en je hebt geen zin om te wachten tot he 18e heb dan gewoon schijt aan die ruzies, zeg gewoon net als je op het punt staat om weg te gaan naar een feest, 'ik ben mischien wat later thuis als normaal en fiets keihard weg..

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

    16 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten